Algol Diagnostics ja 2cureX ovat solmineet jakelusopimuksen

Algol Diagnostics ja tanskalainen 2cureX ovat solmineet jakelusopimuksen funktionaalisen laboratoriotestin, IndiTreat®:in kaupallistamisesta Suomessa. Sopimuksen myötä Algol Diagnostics voi yksinoikeudella Suomessa myydä ja markkinoida IndiTreat®-laboratoriotestiä onkologian ammattilaisille, allekirjoittaa toimitussopimuksia sairaaloiden kanssa sekä hoitaa näytelogistiikkaa sairaaloiden ja Kööpenhaminassa sijaitsevien 2cureX-laboratorioiden välillä. Sopimus on aluksi kolmivuotinen. 

”Olemme iloisia saadessamme Algol Diagnosticsin kumppaniksemme. Yhtiö on erittäin vahva toimija diagnostiikan saralla, ja sillä on synergistinen tuotevalikoima. Olemme vakuuttuneita, että yhtiö onnistuu kaupallistamaan IndiTreat®:in Suomessa”, 2cureX:n CEO Fernando Andreu sanoo. 

Algol Diagnosticsin toimitusjohtaja Johan Wulff kertoo, että yhtiö on systemaattisesti kehittänyt patologian diagnostiikkaportfoliotaan kohti automatisointia ja digitalisaatiota. Tämän avulla voidaan edesauttaa nopeaa ja tarkkaa potilasdiagnoosia. 

“IndiTreat®:in kaltaisten innovatiivisten laboratoriotestien lisääminen tekee tuotevalikoimastamme entistä kattavamman. Meillä on vahvat suhteet Suomen sairaaloihin, ja haluamme olla aktiivisessa roolissa auttamassa suomalaisia ​​terveydenhuollon ammattilaisia ​​tarjoamaan yksilöllisempää hoitoa syöpäpotilaille”, Wulff kertoo.

Pohjoismaat yksilöllisten syöpähoitojen edelläkävijä

2cureX:n VP Business Development Jesper Floyd Kristiansenin mukaan viime vuosina Pohjoismaista on muodostunut vahva yksilöllisten syöpähoitojen edelläkävijä, jossa on tehty useita aloitteita innovatiivisten diagnostisten lähestymistapojen lisäämiseksi. 

“Uskomme, että yhteistyö Algol Diagnosticsin kanssa parantaa asemaamme olla relevantti toimija Pohjoismaissa”, Kristiansen sanoo.

2cureX lyhyesti

2cureX on johtava syöpälääkeherkkyystestien valmistaja, ja se on kehittänyt IndiTreat® (Individual Treatment) -testiperheen. IndiTreat® luo potilaan kasvainnäytteestä tuhansia 3D-kopioita (tuumoroideja) ja ja siksi tarjoaa luotettavamman ennusteen potilaan vasteesta saataville oleville lääkkeille. Tämä tarjoaa lääkäreille arvokasta tietoa hoitopäätösten tekemiseen.

Yhtiö on listattu Nasdaq First North Growth Market -markkinapaikalla Tukholmassa (tunnus: ”2CUREX”). Lisätietoja yhtiön verkkosivustolta, www.2curex.com.